Schilderijen op doek & cult art

Muurschilderingen & thematisering | Horeca- en winkelinterieurs & pimpen | Ontwerpstudio & workshops

SCHILDERIJEN OP DOEK
Een origineel schilderij van kleurechte acrylaatverf op doek met een sterke 100% transparante beschermlaag in glans, zijdeglans of mat, is één van de persoonlijkste elementen die je in je interieur kan hebben of cadeau kan geven. We maken ze graag in opdracht en we zijn daarbij bedreven in veel stijlen en technieken. Van barok tot moderne kunst. Portretten, landschappen, personen, gebouwen, panorama’s, noem maar op. Zowel in realistische als abstracte uitvoering. Wij kunnen op vrij korte termijn doeken in diverse maten leveren, zowel met als zonder lijst. Geweldig om cadeau te doen aan familie, kennissen, bedrijven of zakenrelaties aan wie je iets heel persoonlijks wil geven.

CULT ART
Onze CULT ART-schilderijen (portretten van culturele helden, óf juist antihelden) winnen snel aan populariteit. We hebben een eigen lijn met eigen technieken gecreëerd en zijn hiermee trendsetters op de Nederlandse markt. Een CULT ART-portret, b.v. van een eigen, f speciaal door ons gemaakte professionele portretfoto, is een bijzonder, uniek en zeer persoonlijk cadeau.

Schilderijen op doek


WAT IS CULT-ART ?

CULT-ART of ook wel ICON of ICONIC-ART is een nieuwe vorm van moderne kunst, welke zeer populair is in Amerika, Australië  en Groot Brittannië. CULT-ART is een afleiding van POP-ART.

De afbeeldingen van CULTurele helden, pop- of film-ICONen zijn bewerkingen met  fotografie, pop-art-computerprogramma’s, zeefdrukken. Wij vervaardigen ze echter als een echt schilderij, compleet handgeschilderd met acrylverf op doek.

Door voor die techniek te kiezen zijn er nooit 2 dezelfde exemplaren. De Amerikaanse kunstenaar Andy Warhol was zijn tijd ver vooruit toen hij zijn vorm van POP-ART introduceerde, vandaar dat wij van 2CREA8 hem ook tot de vader van de CULT-ART dopen.

Schaduw-cultart portretten die iedereen kent, zijn natuurlijk de bekende beeltenis van Che Quevara, the Godfather en Al Pacino’s  Scarface. Met de opkomst van de CULT-film zoals Pulp Fiction, Jacky Brown en de release van Scarface, heeft het pop-art gebeuren een nieuwe toekomst gekregen onder de noemer CULT-ART.

Voortrekkers van deze kunst zijn de George Iannou, Stanley Mouse, Mark Eurich en Debby Hawkins. In Nederland proberen we CULT-ART op onze eigen manier in te vullen. Zo zijn er in onze werken altijd mengcolors in de achtergrond verwerkt en zijn de portretten met een speciale spettertechniek bewerkt.

Ook maken we handgeschilderde bijpassende lijsten. Wij hebben altijd een serie op voorraad maar bij ons kunt u ook CULT-ART-schilderijen bestellen met uw eigen film- of muziekhelden naar keuze. We leveren in diverse maten en u kunt zelf bepalen in welke kleurstelling u het werk op doek wenst zodat uw CULT-ART-schilderij altijd perfect bij uw interieur past.